Že velikokrat sem pisala, da je zajtrk pomemben obrok dneva, čeprav ga veliko ljudi preskoči ali pa preprosto zamenja s kavo. Ni pa vsako živilo dobro, če ga pojeste za zajtrk. Strokovnjaki so pripravili nasvete, kako bo ta čimbolj zdrav in okusen.
Zajtrkujte takoj ko se prebudite. Idealni čas, da zajtrkujete je med pol ure pa do uro po tem, ko se prebudite. Ker na takšen način izkoristite poln potencial, ki ga vaše telo potrebuje, da izgorevanje maščobe. Če se za zajtrk odločite prehitro, ne boste še dovolj lačni in tako bi lahko izbrali napačna živila. Če niste navajeni na zajtrk, pa začnite postopoma, najprej samo s kakšnim smutijem, potem pa to nagrajujete.
Čim več proteinom. Vaš zajtrk mora biti bogat s proteini, ki jih imata med drugim jajca ali grški jogurt, saj boste tako tekom dneva ne boste tako lačni, kot bi bili sicer. Proteini so dobra izbira, ker povečajo niso sitosti, ter zmanjšajo občutek lakote, tako boste skozi celoten dan pojedli manj kalorij. Poleg tega boste ves dan budni in to vam bo dalo še dodatno energijo.
Ne pozabite na banano. Če v zajtrk dodate še živila, ki vsebujejo škrob, boste lažje izgubili kilograme in bili dalj časa siti. To pa zato, ker škrob prisili telo, da maščobo spremeni v energijo. Najdemo pa ga v bananah in ovseni kaši, zato bi morali za zajtrk kdaj poizkusiti tudi takšno kombinacijo.
vir: ženskatv