Kar se tiče gospodinjskih opravil, posebej pa tistih v kuhinji, se vsi najrajši obračamo na svoje babice, ki so prava zakladnica znanja in idej, ki jim ni para. Toda priznamo ali ne, novejši časi so prinesli kar nekaj novosti, predvsem pa vsi iščemo načine, kako si čim bolje olajšati delo. Naše babice so vedele in vedo ogromno, a današnja generacija ima navado, da gre rada ‘po liniji najmanjšega odpora’. Takšen način v življenju sicer, vsaj iz psihološkega vidika, ni priporočljiv, vsekakor pa je dobrodošel pri delu v kuhinji. Preberite nekaj izjemnih trikov, za katere boste rekli, da bi jih morali poznati že prej!
Zlato jajce
Če boste jajce potresli, ko je še surovo in ga nato dali kuhati, boste dobili zlato rumeno jajce, ki ne bo prijetno samo na pogled, temveč bo tudi okusno!
Zaščita sira
Tudi vam predstavlja embalaža sira nekolikšno težavo? Rezanje tega in nato pakiranje v različne plastične vrečke zna biti naporno. Poskusite z naslednjim trikom. Ko si boste naslednjič postregli z novim sirom, odrežite eno četrtino embalaže, vzemite tisti košček, z odrezano embalažo pa pokrijte ostanek sira.
Avokado
Avokado je sadež, ki izredno hitro porjavi in kmalu postane neokusen. Izjemna rešitev proti rjavenju in gnitju tega vedno bolj priljubljenega sadeža je, da ga v hladilniku postavite v posodo, v kateri bo poleg njega še polovica odrezane čebule. Ta bo preprečevala gnitje!
Ananas
Ananas vedno shranjujte obrnjenega navzdol. Na takšen način se v tem sadežu nabira več sladkorja, posledično pa je bolj okusen, hkrati pa dlje časa zdrži svež.
Pekač
Imate težavo s prevelikim pekačem in s premalo sestavin? Rešitev je preprosta in dana na dlani. Uporabite aluminijasto folijo – naredite preprosto pregrado in naredite obroček do meje, katero želite imeti.
vir: DOM IN VRT.SI